Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Saturday, August 14, 2010

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/article.php?id=32587749
bitter, bitterkomm@gmail.com, 14.08.2010 16:18

Päris huvitavad kommid lahendusi mitte pakkuva artikli juurde.
Kui töötu abiraha makstakse loetud arv päevi, siis on loogiline, et mingi arvu päevade pärast hakkab töötuse arvnäitaja paberil kaljukindlalt alanema. Probleem on ikka selles, et ka toetuste lõppedes on vaja midagi hamba alla panna ja kui neid toetuste jagamisega hõivatud ja tegelikult mitte midagi tootvaid asutusi koos ülalpidamiskuludega poleks, jätkuks ilmselt rahakest kauemaks.

Teemat edasi arendades peaks loogiliselt jõudma mõisteni kodanikupalk, mis laieneks kõigile, kes end selleks peavad. Pisut hämmastabki, et ükski erakond pole seda ratsut oma valimisvankri ette rakendanud.

Kodanikupalka pole põhjust maksta mittekodanikele, samuti ei laieneks see igat sorti pagulastele. Töötu staatusest bürokraatlikul teel väljaarvatule aitaks see ühtegi ametnikku tüütamata saada hädapärased probleemid lahendatud, sest selle automaatseks lausjaotamiseks pangarvetele pole vaja luua ühtegi ametkonda ühegi ametnikuga.

e-riik võiks jõuda ka selleni, et peale tasuta meiliaadressi on kodanikul ka tasuta arvelduskonto koos igakuise pühkimistasuta pangakaardiga selle kodanikupalgakese väljavõtmiseks suvalisest pangaautomaadist.

No comments:

Post a Comment