Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Tuesday, August 24, 2010

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=32734815
bitter, bitterkomm@gmail.com, 24.08.2010 12:50

Õhtumaa ühiskonnamudel riikliku ette- ja tahahooldusega kipub vaikselt pudrusurma surema ja näiline jätkusuutlikus, mis on tagatud odavatest maadest pärit tööjõu ja "vanade" kohalolijate räige maksustamisega, nõtkub põlvist ohtrasõnalise solidaarsuse, sotsiaalsuse ja demokraatia dekoori all.

Piisab mõnest väiksemamõõdulisest totaalsest kliimamuutusest ja see ebaloogiline moodustis, kus riigile on omistatud suurem tähtsus, kui on suhted peresiseselt ning see konstruktsioon kukub selili.

Jätkusuutlikus riigis (arvan,et riigi kui institutsiooni mõiste hägustub juba lähitulevikus)on riiki näpuotsatäis ja tema olemasolu ei ole koormaks kodanikele ja igapäevaseks ohuallikaks nende elule ja tervisele.

Praegu olemasolevatest parteidest, kes on orienteeritud lääneliku demokraatia tingimustes valimisvõidu saavutamisele, on ülivähe võimalusi jätkusuutlike ideede elluviimiseks. Sest see eeldab vastutuse veeretamist indiviidi eksisteerimise võimaluste loomise eest riigi õlult inimesele endale, aga palju neid on, kes sellega lepiksid...?

No comments:

Post a Comment