Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Tuesday, August 10, 2010

http://majandus.delfi.ee/news/uudised/vitsur-meie-suurim-probleem-on-suutmatus-luua-innovaatilisi-tooteid.d?id=32533719
bitter, bitterkomm@gmail.com, 10.08.2010 23:41

Nagu siin keegi ennegi ütles, on leiutamine iseenest huvitav tegevus ja selleks kellegi tagasundimist pole tarvis. Kedagi õpetada leiutama pole võimalik, küll on aga võimalik kasutuskõlblikke ideid lihvida, neile patendikaitset pakkuda, aidata leida leiutisest huvitatud kliendisegmenti ja rahastada proovipartii tootmist, pakendamist ja kujundamist.

Tüüpilist leiutajat see faas, mis jääb peale idee enda leiutamist, ei huvitagi, sest see vajab raha ja aega, nii ühe kui teisega on üldjuhul kitsas käes, aga paadunud leiutajat painavad juba ammu uued värsked mõttesähvatused.

Üldiselt leiutatakse kõik asjad niikuinii varem või hiljem, kui selle järgi valitseb üleüldine avalik huvi ja nõudmine. Riikides, kus viitsitakse aktiivselt tegeleda ka nö "leiutusjärgse" asjaajamisega, on lootust see ka üleüldiseks heaoluks kantida.

Praktiliselt on igal inimesel oma elu jooksul mõni mõte idanenud, millele teised pole veel jõudnud tulla. Tuletage mõnda neist meelde ja võrrelge neid patendiraamatukogudes kirja panduga. Ja te ei jõua ära imestada, kui palju on veel ametlikult leiutamata. Registreerige end ja huvitavat lugemist pikemaks ajaks.

http://www.patentstorm.us/
http://www.freepatentsonline.com/

No comments:

Post a Comment