Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Saturday, August 28, 2010

http://majandus.delfi.ee/news/uudised/eksperdid-eestile-kuluks-ara-1000-megavatine-reaktor.d?id=32811753
bitter, bitterkomm@gmail.com, 28.08.2010 12:18

„Ükskõik, mida meie peaminister räägib, Eesti ei ole jätkusuutlik riik. Ei ole jätkusuutlik, sest ei toodeta midagi. Ja ei saa toota kui ei ole energeetikat,“ arvas ta.
„Meie praegune tööstus ja põllumajandus eksisteerib, sest meil on odav energeetika. Eesti energeetika õilmitseb nõukogudeaegses rasvas. Kui meil poleks olnud nõukogude võimu, poleks meil ei Balti elektrijaama, ega Eesti elektrijaama ja poleks ülekandeliine olnud,“ sõnas Raukas

Eesti Päevaleht 27 august 2010

Oleks on tore poiss küll. Ainult, et kui meil poleks olnud Nõukogude võimu, poleks meil Lasnamäe elamurajooni koos Maarduga ja Narvagi oleks ilmselt maatasa pommitamata jäänud ja käsivarrejämeduste ülekandeliinide abil idanaabriga seotuse asemel oleks Strandbergi poolt vist esmakordselt avalikkuse ees äramärgitud Smart Grid reaalsuses olemas.

Vähemalt ei pööritaks mitmekordse kõrgharidusega inimesed silmi, kes oma hallollust nõukogudeaegses rasvas harisid, kui juttu on mõistetest nagu feed-in tariff, lahtiseletatult „The price per unit of electricity that a utility or supplier has to pay for renewable electricity from private generators.”

Jätkusuutlik Eesti algab kahtepidi lugevatest elektriarvestitest ja kui 15kW genereerivad võimsused oleksid legaalsed, nagu Marek Strandberg seaduseelnõus taotleb, ei ole Eestil edaspidi mingit energiapuudust, seni kuni on Maarjamaal näha kasvamas veel mõnda puud, paistab päike või on puhumas külmast raske õhk avamere tuulikute labade vahel.

Kõik algab mõtlemisest ja tundub EE (ehk Eesti maksumaksja) 15000 kroonise stipendiumiga Rootsis tudeerinud hr Raukase tuumaideede mantlipärijad on varustatud ilmselt akadeemiliste silmaklappidega ja veavad kui hästi toidetud tuimad veoloomad Eesti energeetikat eilse päeva suunas.

No comments:

Post a Comment