Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Tuesday, November 11, 2014

Eksitavast artiklist ja elektriauto kasutamata võimalustest

...suurepärane stiilinäide ladusalt kirjutatud avalikkust eksitavast artiklist!

Lugejatel võib jääda mulje, et edaspidi tunglevadki energiajanused elektriautod (nad ju lähimas tulevikus isejuhitavad) öösiti plekikolinal latenapostide ümber, et seal endale parem (valgem!) positsioon hankida. 

Tegelikult on jutt kahest näidislaternapostist, mis juhtumisi asuvad BMW peakorteri ees ja mis peaks näitama teed tulevikku, kuidas iga laternaposti juures saab omanik elektriratsut joota, kasutades selle eest maksmiseks oma nutitelefoni äppi.

Kui poisid edasi arenevad, küllap leitakse, et laternapostide külge aheldatud elektriautodel on veel suurem väärtus, õigemini nende akudel. Nimelt võimaldavad akud ka võrku suurepäraselt stabiliseerida, võimaldades elektritootjatel jätta käigust ära nö. pöörlevad reservid.
Loomulikult peab sellisel V2G autol (Vehicle to Grid) olema võime elektrit kahte pidi liigutada ja netiühendus infovahetuseks.
Sellised autod peaks võrguoperaatorite poolt tänutäheks hoopis tasuta laadima! Ühest sellisest autost tõuseb võrgule aastas tulu keskmiselt 4000 dollarit ja keskmine USA elaniku auto seisab ööpäevas ca 23 tundi parkimiskohal. 

http://www.reuters.com/article/2014/11/07/us-bmw-lighting-sockets-idUSKBN0IR14Q20141107

No comments:

Post a Comment