Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Thursday, May 30, 2013

Copy-paste igikeltsast

Copy -paste igikeltsast

bitter, 19.02.2002 15:44 
to jobu Viimsepäevast on asi kaugel. Jääaegu on olnud ajaloos arvukalt. Jääaja ehk liustike mäestikest allaroomamise käivitamiseks on vaja lihtsalt rohkem soojemat veeaurudega küllastunud õhku planeedi jahedamatele, poolusepoolsetele laiuskraadidele suunata ehk teisisõnu, kliimat on vaja pisut süsihappegaasi ja metaani täiendava atmosfääri paiskamisega soojendada. Sellega on juba edukalt hakkama saadud.

bitter, 10.06.2004 10:37
Pikemas plaanis on oht number 1 metaan õhus, lähemas
eurooplaste piiritu usk oma sotsiaalsüsteemi igikestvusse.

bitter, 11.06.2004 08:57
No tubli,teadlased, nüüd võiks nad ka pead kokku panna ja välja haududa põhjuse, miks Maa ikkagi perioodiliselt jää abiga süsinikku maa sisse matab.

bitter, 05.03.2001 17:13 
Kindlasti ei saa me maha minna kui me seda ka väga sooviksime. 2 miljardit inimest lääne elustandardi järgi võib ju tõene olla. "Earthship" stiilis majad ilma tsentraalse vee-ja energiavarustuseta, e-elukorraldus,alternatiivenergeetikal e ja taimetoitlusele üleminek, biodiisli ja etanooliga liikuvad transpordivahendid, materjalide korduvkasutus teevad siiski omad korrektiivid.

Roheliste mure meie koduplaneedi pärast sarnaneb ussitanud pähkli ihalusega pähklitangide järele. Planeedil nimega Maa pole järjekordse tsivilisatsiooni globaalsete murede pärast sooja ega külma.

Kui inimene ikka ei oska elada sellest energiast, millest ülejäänud planeedi asukad, järgneb tempokas eelmäng ülemaailmse kliima soojenemise näol ja sellele vältimatult järgneva rahulik-mõtiskleva jääajaga. Mägedest allalibisev jäämassiiv paigutab ülemäärase süsiniku jällegi maapõue ja ajaloo näitelaval võtavad koha sisse järgmise, võib-olla pisut arukama tsivilisatsiooni koidiku esindajad.

No comments:

Post a Comment