Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Thursday, May 9, 2013

Andrea Rossi E-Cat letis juba sel aastal?!




Mõned aastad tagasi kirjutasin hr Rossi imemasinast, mis võib perspektiivselt lahendada  nii mõnedki inimkonna ees seisvad probleemid. http://bitterikommikogu.blogspot.com/2011/11/ei-voi-olla-tosi.html

Avaldasin arvamust, et Venemaale ja teistele naftat tootvatele maadele enam halvemat uudist ei saa olla kui see peaks tõeks osutuma.

Hiljuti ilmuski ajalehes "Pravda" artikkel, millest pidasin vajalikult teha lühendatud referaadi, teades, et nooremal eestlaskonnal on idanaabri keelest arusaamisega raskusi.
Originaal asub: http://www.pravda.ru/science/technolgies/26-04-2013/1153327-termo_cold-0/

 Revolutsioon energeetikas toimub sel suvel

Teadlased, kes uurivad protsesse, mida nimetatakse "tuumade külmmuundumiseks", hoiatavad: suure energeetilise revolutsioonini on jäänud kaks kuud. Peale seda, kui massmüüki saabuvad Rossi termogeneraatorid, ei ole maailma enam  endine.

Sel suvel peaksid müügile ilmuma ebatavalised generaatorid odava energia tootmiseks. See tähendab, et tavaenergeetika, mis põhineb süsivesinikel või tuumaenergial, kaob ajalukku. Milleks peab valmistuma, räägib tuumafüüsik Juri Bašutov:
 "Maailmas käib praegu võimas kära tulemuste ümber, milleni jõudsid Andrea Rossi koos Sergio Focardi nö."külma tuumasünteesi" alal.

Kuid see nimetus on ekslik ja antud angloameeriklastest elektrokeemikute Martin Fleischmann ja Stanley Pons poolt, kui nad 1989-ndal antud pressikonverentsil teatasid, et said elekrolüütilisest rakust 4x rohkem soojust kui sisestasid.

Et tuumafüüsika tavaettekujutuses mingit külma tuumasünteesi olla ei saa, "nokiti" nad paari kuu pärast täiesti ära. Põhiargument oli, et sellise energiaeralduse korral oleks pidanud tuumasünteesiga kaasneva  neutronite voo tõttu saama nad surmava radioatsioonikiirguse.
 Kuid "džinn" oli pudelist välja lastud ja tuhanded laboratooriumid hakkasid asjaga tegelema.Vaid sadakond neist said positiivseid tulemusi.
Toyota eraldas asja uurimiseks kümneid miljoneid dollareid, kuid nähtuse mittemõistmise tõttu kommertstulemuseni ei jõutud.

Siis asus asja kallale itaallasest insener-leiutaja Andrea Rossi. Ta võttis niklipulbri, täitis sellega toru, pumpas sealt õhu välja, täitis selle vesinikuga ja kuumutas seda. Kuid ka temal ei õnnestunud kilovattideni jõuda.
Rossi uskus asja tulukusse sedavõrd, et veenis naist maha müüma maja ja saadud kaks miljonit dollarid paigutas uurimistöösse. Kutsus asjaga tegelema ka Bologna ülikooli professori Sergio Focardi ja kolme aastase töö  tulemusena valmis seade, mis andis välja juba 12 kilovatti.

15 jaanuaril  2011 teatasid nad tulemustest pressikonverentsil. Kohal viibis ka tundmatu investor, kes ütles, et kui teete megavatise seadme, maksab ta selle eest uurimiseks kulutatud raha - kaks miljonit dollarit.

 28 oktoobril 2011 oli seade demonstratsiooniks valmis. Vaminud soojusgeneraator nimetati energiakatalüsaatoriks - E-Cat. Ning katsetamisel andis viie tunni jooksul välja  0,5 megavatti  võimsust, ilma et peal käivitamist oleks midagi sisse lisatud. Investor ostis seadme.

Peal seda asus Rossi laiatarbeseadme väljatöötamisele, mis oleks kohvrisuurune ja mille külge saaks kinnitada küttesüsteemi torud.kohvris on väike toru niklipulbri ja vesinikuga. On vaja vajutada ainult nuppu, aku soojendab toru üles ja hakkab eralduma soojust 10-20 kilovatti, just parasjagu ühe majapidamise jaoks.

Eelmisel aastal teatas ta, et avab tehase Floridas. Ta sai ka sellele USA patendi lisaks Itaalia omale ja soovijatest moodustus järjekord.Kohvri hinnaks saab olema 500 dollarit, garantii pool aastat. Peale seda tuleb firmast esindaja ja vahetab  10 dollari eest kasseti.
 Rossi lubas müüki alustada juba eelmise aasta lõpus, kuid ei jõudnud. Arvan, et lähikuudel ta selleni jõuab. Hiljuti teatas ta, et esimese ostja poolt omandatud "megavatine" on töötanud juba 8000 tundi - kümme kuud."

Ajakirjaniku küsimusele, kas seadet ei oleks võimalik järgi teha, vastas tuumafüüsik, et selle pärast Rossi ei lasknudki meie seltskonnast kedagi testimisele. Ta kardab hirmsasti konkurentsi, praegu on tema termogeneraatoritele miljoniline järjekord. Igas asjas on omad nüansid, mida saab salastada. Nii et "põlve otsas" ikka järgi ei tee.

www.pravda.ru  26.04.2013


Varem ilmunud infot: http://peswiki.com/index.php/Directory:Andrea_A._Rossi_Cold_Fusion_Generator
Viimane materjal: http://www.lenr-coldfusion.com/2013/03/25/andrea-rossi-claims-party-tests-completed/
Asjakohane blogi: http://www.journal-of-nuclear-physics.com/?p=791&cpage=3#comment-663403





No comments:

Post a Comment