Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Tuesday, October 9, 2012

Ilusad ajad...said lihtsalt otsa


Ühele tublile lastekirjanikule igati vääriline kirjatükk pisikese miinusega - ei ole isegi isegi mitte ühtegi viidet, kelle taskust peaks tulema see taevamanna, mis ajab punni riigikassa ja pritsib laiali heaolu iga viimase päästeametniku ja maaraamatukoguhoidja söömalauale.

Kas autor ikka teab, et Eestis on juba praegu avaliku sektori keskmine palk suurem kui reaalselt väärtusi loovas valdkonnas? Või seda, et püsiva majanduskasvu aeg on selle tsilivisatsiooni jaoks otsa saanud ja kõik nö. heaoluriigid peavad hakkama uusi prioriteete seadma. Kahe jalaga maa peal seisvaid! 

Ning seadusi ignoreerivad või emigreeruvad inimesed ei kannata sugugi alaväärsuskompleksi ees, lihtsalt nemad ei looda riigipensionile, hääletavad jalgadega ja mõtlevad peaga. Erinevalt valitsevate tuulte suhtes sobiva profiili omandanud riigivalitsejatest. 

Unelm rikkast riigist on igatsus ühe väga suure külmkapi järele, kust siis igaüks võtab vastavalt vajadustele. Üldiselt võib nentida, et nimetatud artikli tootmine on paraku lõpetatud ja asendatakse vähem ressursimahukate toodetega, kuhu igaüks paneb sisse, mida tal sinna panna on.

No comments:

Post a Comment