Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Friday, October 19, 2012

Hr Vitsur ja ätistunud Euroopa


Majandusekspert Vitsuri jutt käib küll nii kiiigadi-kaagadi, nagu kavatseks lähiajal poliitmaastikel profiiti lõikama hakata või vähemalt hõljuks õhus unistus soojast kohakesest Brüsseli koridorides. 

Ei ole vaja olla selgeltnägija ega ekspert, raha hääletab alati jalgadega ja kaob regioonidesse, kus maksubaaside ühtlustamisest midagi kuulda ei taheta, veelgi vähem hakkab raha mõtlema mingi liidu päästmisele. 

Eesti probleem ei ole, et raha siin palju oleks ja on on vaja siit väljaminevale küüned selga ajada. Häda on selles, et meil puudub erakond, kes suudaks oma elektoraadile teha selgeks ühe lihtsa asja, riigituludest moodustab tulumaks jämedalt kümnendiku, tulud äritegemisest aga poole. Ehk soodustades äritegevust viiendiku, võib tulumaksu joonelt ja igaveseks unustada ja selle kokkukorjamisega seotud mured samuti.
Unustades ära aga kõik maksud peale käibemaksu on äritegevuses tekkiva supernoova pärast üsna vähese aja pärast kodakondsusbüroo punnis ja iga viimane vanatüdruk leiab ühtäkki vaba ja vallalise ärimehe teiseks pooleks ning küprokkuut õnnelik omaniku.

Ätistunud ja sotsialiseerunud Euroopa ei ole mingi imeline Sampo kivi aegade lõpuni, aeg oleks seda majandusinimestel endale teadvustada

No comments:

Post a Comment