Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Saturday, November 26, 2011

Kinnisideed ja vägivaldsus on tunnuslik riigile



bitter

26.11.2011 14:00
Reipalt esitatud kirjatükk, eriti algus.
Ootan ka ise huviga uue alternatiivse partei sündi, sest vana viisi ilmselgelt ei saa ja odavat ja õhukest riik lubanud erakond paraku lubatut teinud ei ole. Antud juhul on siil põõsast visanud välja kimbu ideid, mis vajab pesukausis loksutamist, et lapsukese kontuurid välja joonistuksid, enne kui tehakse harjumuspärane liigutus.

Reaalsustaju kadumine, kõrgendatud enesehinnang, kinnisideed, luulud ja vägivaldsus on üksikisiku tasandil vaimuhaigus, institutsiooni tasandil riiklikule mõtlemisel iseloomulik tunnus. Traditsiooniliselt arvab võim, et kui on ametipost, siis on sellele automaatselt külge keevitatud ka tarkus tegutsemiseks. Sihipärase tegevusega hakkama saamine eeldab aktiivset tagasisidet nagu auto juhtiminegi. Selle tagassidega on aga nagu on.

Ilmselgelt on neljaastane valitsemistsükkel koos juhtimisega läbi rahvasaadikute on anakronism ja eemaldumine reaalsuse vajadustest. Ning jääb ajastusse, kus valitses televisioon, trükikunst ja tuumaenergia kasutamine. Ämbrit kolistanud võimur peab saama olema ära koristatud järgmise päeva hommikuks kella kaheksaks, selles olekski otsedemokraatia mõte. Ja loomulikult ilma kuldse käepigistuse ja personaalpensionita.

No comments:

Post a Comment