Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Saturday, November 12, 2011

Iidsed linnad vee all...





.... ehk ajalooõpikud tuleb ümber kirjutada. Kõik me mäletame pilte ajalooõpikust, kuidas orjad raskeid kiviplokke palehigis mööda palke oma ettemääratud kohale lohistasid. Tegelik tõde on alles lahtimuukimisel.

Ajaloo üks suuremaid leide toimus Jaapani Okinawa saarte vetes, täpsemalt Yonaguni saare läheduses. 1995 aastal leidsid sukeldujad kahtlaselt kandilisi kivist moodustisi, mille vormid tekitasid tunnet, et need on äkki loodud mõistusega olendite poolt.
Järgmisel aastal suvel leiti kümnekonna meetri sügavuselt nurgeline platvorm, mille loodusliku tekke võimalus oli juba välistatud. Otsingute laienedes jõuti sirgete tänavate, laiade puiesteede, suursuguste treppide ja võlvkäikude leidmiseni.

Sügiseks leiti enam kui kolmekümne meetri sügavuselt tohutu püramiidne ehitis. Fotod sellest ehtisid Jaapani väljaannete esikülgi üle aasta... Siis äkki vaikus, paratamatult tekib küsimus, mis siis veel leiti.

Et need alad olid kuiva maa peal enam kui 10000 aasta tagasi, millal Jaapani esimesed korilastest asukad alles hakkasid kohale jõudma ja tänapäeva lasertehnika oli veel sündimata, tekib ikkagi küsimus, kes neid rajatisi kasutasid.

On ju kasutatud töövahendid ja oskused ilmselt samad mis Egiptuse püramiidide ja Boliivia mägedes asuvate rajatiste loomisel kasutatud. Või usub keegi peale egiptlaste tõsimeeli, et püramiidid nende loodud on. Tõepärasem näikse, et vaaraod said kuidagi ehituspärandi sanitaarremondiga hakkama.

No comments:

Post a Comment