Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Monday, October 17, 2011

Eurobaromeetriga tulevikku ei ennusta



bitter, 17.10.2011 15:51

...30 aastat autode arengut ette näha?! Kui palju me nägime ette mobiiltelefoni 30 aastat tagasi?
Sellest on umbes 25 aastat tagasi kui ajakirjas "Pioneer" ilmus kahtlaselt futuristlik lookene,kuidas saab kodust helistada kala püüdma läinud pereisale,kellel telefon selleks puhuks kännu otsa kohvriga kaasa võetud ja et see ongi juba reaalselt Skandinaavias võimalik ega ole muinasjutt.

Me ei suuda asju ette näha isegi kolm aastat! Aastakese pärast peaks Eestis olema juba üle tuhande elektriauto, see on sama palju kui tänavu esimese poolaasta jooksul osteti kokku elektriautosid suure rahvaarvu ja igati soodsa ostukliimaga Saksamaal. Mitte just eriti väikses Hispaanias osteti samal ajal pisut üle saja elektromobiili...

Mismoodi on üldine häälestatus elektriauto suhtes paari talve möödudes, kas sellest saab üleüldine pilkeobjekt või hoopistükkis avastab rahvas uusi varjatud võimalusi (näiteks töölt akuga elektrit koju kaasa tassida), näeme varsti.

Bensiiniga 30 aasta pärast päris kindlasti ei sõideta, kui just pole tegu mingi näitliku etendusega inimsoo arenguloo ekslikest kõrvalepõigetest. Lihtsalt tselluloosist piirituse või mingi muu süsivesiniku tootmine on odavam´. Fossiilkütuste kasutamist piirab siis mitte nende otsasaamine, vaid paradigma muutus ühiskondlikus teadvuses.

No comments:

Post a Comment