Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Monday, August 29, 2011

Kodanik Sarv lahvatas

bitter, 30.08.2011 01:27

"Antisotsiaalsete sõnumite levikut tuleb hakata jõulisemalt takistama ja piirama."

Kõik see on juba kuuldud-nähtud! Keelama, takistama, piirama... kõige lõpuks pooma ja laskma.

Tõele näib kõige ligemal olema kommentaator nojah 16:04

"Laiaulatusliku asotsiaalse pätiseltskonna kultiveerimise eesmärgiks on luua politseiriik, totaalkontrollile allutatud ühiskond. Toimib tavaline valem: problem-reaction-solution. Kõigepealt luuakse probleem (pätid), sellele järgneb ühiskonna reaktsioon (turvalisus kadunud) ning siis pakutakse loomulikuna tunduv lahendus (autoritaarne politseiriik)."

Probleem on nii Uues kui Vanas maailmas enda loodud. Kes taris endale orje, kes koloniseeris,kus aga jõud üle käis. Toimus see kõik omaaegsete valitsuste "targal" juhtimisel, millele sekundeeris usu- ja äriringkondade vaikiv nõusolek nö "riigi huvides."

Ei üksi räppar ega muidu lontrus selliste aktsioonide algatajaks polnud. Pole ka üksi sõda aegade jooksul lahti päästetud pööbli poolt. Ja kui miljonid vaatavad “Fuck tha Police”, küllap siis selleks ka põhjust on, ei surnud ka Londoni rahutuste kaudne algpõhjus autoistmel südamepuudulikkusesse.

Kui mingi riigijuht hakkab rääkima moraalsest kriisist ning et üldise õnne huvides oleks mõistlik hakata kruvisid kinni keerama, peaksid kodanikud talle peegli nina ette lükkama. Kes tuult külvab, see tormi lõikab.

No comments:

Post a Comment