Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Sunday, April 13, 2014

Võim+ raha= sõda



http://www.delfi.ee/news/paevauudised/epvalimised/randel-lants-see-hirmutav-foderalism.d?id=68423565

bitter

13.04.2014 23:54
"Talumehed teadsid väga hästi, et kui oli vaja teha suuri ja raskeid töid, oli mõistlik naabrimees või küla appi kutsuda."

Eelpool öelduga võib nõustuda, küll aga ei ole üks talumees sugugi nii naiivne, et ta vajaks Euroopat, mis räägib ühel häälel. Tugev riik võib kasulik olla ainult riigi nisade küljes rippujatele, vabale kodanikule on ta eeskätt ohu märk nr 1. Eriti ohtlik on üleüldise õnne eest võitlev riik, peale NSVL kokkuvarisemist on tänapäeval üks selliseid Põhja-Korea.

"Samas tuleb meil aga mõista, et teatud otsuseid peabki langetama kõige kõrgemal."

USA oli kahtlemata maailmas tugev riik kui James Paul Warburg pidas 17-ndal veebruaril 1950 Senati ees kõne: "We shall have World Government, whether or not we like it.The only question is whether World Government will be achieved by conquest or consent."http://quotes.liberty-tree.ca/quote/james_warburg_quote_bc08
(Tõlge maakeelde: "Meil saab olema Maailmavalitsus, tahame seda või mitte. Ainus küsimus on kas Maailmavalitsus saavutatakse sunniviisiliselt või vabatahtlikult.")
Tema isa, Paul Moritz Warburgi vend Max Moritz Warburg, toetas saksa pankurina Vene revolutsiooni, saates Lenini Stockholmist miljonitega "uut maailmakorda looma". http://www.merchantnetworks.com.au/genealogy/web/warburg/pafg05.htm

Paul Moritz Warburg ise oli keskse panganduse vaimne isa, ja ei ole juhus, et varsti peale Föderaalreservi loomist mattus maailm sõjakeerisesse.

Mingipärast ei ole mul vähimatki kahtlust, et kõikvõimalikud "värvilised " revolutsioonid on kellegi antud rahadega hästi sissemääritud üritused, ja nii kaua kui inimesed lasevad otsuseid "langetada" kusagil kõrgemal, ei kao sõjad koos kõige sellega kaasnevaga kuhugi. Mis võib kasulik olla, et tugevdada Euroopat, ei pruugi seda olla sealsele kodanikule.

Tänasel päeval, kus olemas olev maailma rahandussüsteem seisab ilmse kokkukukkumise veerel, on maailm tegelikult rahulikum kui eales varem.

No comments:

Post a Comment