Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Saturday, April 5, 2014

Putin. Mees, kes kellegagi ei arvesta aga kellega arvestatakse

Esiteks tuleks muidugi läbi lugeda artikli tõlke täisversioon Diplomaatias, mitte DELFIlühendatud variant. Sest alles siis võib aru saada, miks hr Krastev on ametis, mida ta peab, tänapäeva Vene teemadega tegelevad eesti ajakirjanikud DELFIs ammutavad infot aga ilmselt tõlgete-tõlgetest...
http://www.diplomaatia.ee/artikkel/venemaa-revisionism/

Jah, Putin on mees, kes kellegagi ei arvesta aga kellega arvestatakse. Nii riigisiseselt kui ülemaailmselt. Ning kes mõtleb erinevalt oma lääne võimukandjatest kaks käiku ette. Aega, millal Föderaalreserv oma terve sajandi kestnud mängu on krahhiga lõpetanud ja miljonid kodanikud maailmas täielikus arusaamatuses juhtunust uusi narratiive otsivad.

Põhjused, miks Putini paled ikka veel roosa on, on üsnagi ligilähedased sellele, miks Aadu büste aina vähemvarjatumalt taas läikima hõõrutakse. Lihtsalt suurem osa valgeid inimesi ei hakka kunagi tolereerima urruaugus surkimist ega viis korda päevas ida poole kummardamist, sunni inimesi seda jõuga aktsepteerima kasvõi lastesõimest alates.

Putinit ei võta maha Lääne sanktsioonid, enne pigem tühje kastruleid kokku taguvad mammid Moskva tänavail peale nafta hinna langemist ...ütleme siis, õiglase hinna peale.
Ja Putini ennetähtaegse siit ilmast lahkumise ei põhjusta NATO rakett. Ennem juba kellegi sugulane, kes FSB agentide poolt elumajade keldritesse kantud kiirelt paisuvate suhkrukottide läbi kannatada sai. 

Krimmi sündmuste tähelapanuväärseim osa toimus sealsetes Ukraina sõjaväeosades. Tänase Ukraina võimuladviku suureks üllatuseks verevalamist ei toimunud. Ja neile Krimmi garnisonimeestele annaks ma Nobeli rahupreemia, kui see minu teha oleks. See on märk sellest, et infoühiskond annab tavainimesele analüüsivõime riigivõimu ambitsioone läbi näha ja mitte sellest ennast loksutada lasta.

No comments:

Post a Comment