Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Saturday, April 16, 2011

Kümne aasta vanuseid komme...

bitter

04.05.2001 14:53
7 miljardi eest saab osta päris kenakese hulga süsihappegaasi mitte produtseerivaid tuuleelektrijaamu. Ja nii iga aasta 7 miljardi eest. 20 aasta pärast on esimesed tuuleelektrijaamad amortiseerunud. Kuid selle eest on 20x7 miljardi eest mittesaastavaid energiaallikaid.

140 miljardi eest saab ca miljon eestlast igaühe kohta 140000 kr eest aternatiivenergiaseadmeid, mis ei saasta ja nõuavad minimaalselt hoolt. Iga vähegi tuulisema ilmaga upuksime energia sisse ja selle saaks naabritele maha müüa. Päikesepaisteliste tuulevaiksete ilmadega vehiksid naabrid meile elektrit teha, mida me keskmise hinna eest sisse ostaksime. Põlevkivi elektrijaamad saaks aga igaveseks sulgeda ja ülejäänud süsihappegaasilimiidi rahade eest saaks iga eestlane veel iga aasta ühe puhkusereisigi teha.

Valik on Teie — hr Kranich!


bitter, 05.03.2001 17:13
Kindlasti ei saa me maha minna kui me seda ka väga sooviksime. 2 miljardit inimest lääne elustandardi järgi võib ju tõene olla.

"Earthship" stiilis majad ilma tsentraalse vee-ja energiavarustuseta, e-elukorraldus,alternatiivenergeetikale ja taimetoitlusele üleminek, biodiisli ja etanooliga liikuvad transpordivahendid, materjalide korduvkasutus teevad siiski omad korrektiivid.

Roheliste mure meie koduplaneedi pärast sarnaneb ussitanud pähkli ihalusega pähklitangide järele. Planeedil nimega Maa pole järjekordse tsilivisatsiooni globaalsete murede pärast sooja ega külma.

Kui inimene ikka ei oska elada sellest energiast, millest ülejäänud planeedi asukad, järgneb tempokas eelmäng ülemaailmse kliima soojenemise näol ja sellele vältimatult järgneva rahulik-mõtiskleva jääajaga. Mägedest allalibisev jäämassiiv paigutab ülemäärase süsiniku jällegi maapõue ja ajaloo näitelaval võtavad koha sisse järgmise, võib-olla pisut arukama tsilivisatsiooni koidiku esindajad.

bitter, 31.03.2001 10:46

Mõistlik artikkel.Sellest ka enne mõeldud, siis öeldud kommentaarid.
Olles n.ö. endine roheline, ei tõtta ma enam parteidega liituma. Elu jääb kestma seal, kus seda suudetakse väiksemate kulutustega hoida. Köik jääajad elati üle umbes ekvaatori joonel, sest seal olid elamiskulud üldises kriisiseisundis kõige väiksemad.
Seega on vaja maksud saada kulutamise pealt, mitte oskuse eest elada võimalikult vähe makstes ehk tulu saades. Riik peaks takistama ainult hõlptulu saamise.Vasakpoolsed oma jagamise mentaliteediga võõrast taskust on olemuslikult kulutajad ja neil poleks midagi peale hakata kui poleks parempoolseid "taskuomanikke".
Üldise "võrgustumisega" kaob tasapisi parteide tähtsus, sest üksikisiku hääl jõuab kergemini "pinnani".Sini-puna-roheliste enda tasku sebivate jutulindude aeg saab aga lihtsalt otsa.

No comments:

Post a Comment