Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Saturday, April 21, 2012

Kuniks pole hilja



bitter

22.04.2012 01:30
Noortel on teadmisi enam kui nende isadel-emadel. Ja adekvaatsemaid kui nende vanematel ja loomulikult ei saa nad neid põhiliselt koolist. Ning üks normaalne noor inimene ei tõttagi lõplikku tõekuulutust vanemate huultelt kuulma. 

Oma maad võid sa ju armastada ja hoida, kui aga maa oludes on tavapäraselt ainuke reaalne sissetulek on vanema generatsiooni pensionite ja invaliidsustoetuste näol, siis on hüüded a la kasvatage oma lapsed maaelu ja pereväärtuste hoidjateks tühja tünni kõmin. 

Pensionisüsteemile truuks jääv elukorraldus surebki dinosauruste kombel välja ja tühjaks jäänud maad täidavad rahvad, kes sellest midagi ei tea ega pole sellega kunagi arvestanud.

Külaeelu väljasuretamine riiklikul tasandil algas hetkel kui Saksamaa esimese riigina maailmas kansler Otto von Bismarck ettevõtmisel 1889 aastal 70 aasta vanustele riigiteenistujatele hakkas pensioni maksma. Euroopa must ja muserdav tulevik hakkab hajuma hetkel kui riiklikule ette ja tahahooldusele kas rahapuudusel või kollektiivse arulageduse selginemisel tekib ilmapiirile lootustandvaid siniseid laike. 

Võrdsed võimalused maal elavatel noortel vanakestega võrreldes tekivad kodanikupalga sisseviimisel ja pensionisüsteemi kaotamisel. Kas selleks on vaja muuta riigikorda või piisab valitsuse vahetamisest, see sõltub juba kodanikkonnast.

No comments:

Post a Comment