Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Sunday, August 10, 2014

Tere hommikut, ... teadlased...!

"bitter, 05.03.2001 17:13 
Roheliste mure meie koduplaneedi pärast sarnaneb ussitanud pähkli ihalusega pähklitangide järele. Planeedil nimega Maa pole järjekordse tsivilisatsiooni globaalsete murede pärast sooja ega külma.

Kui inimene ikka ei oska elada sellest energiast, millest ülejäänud planeedi asukad, järgneb tempokas eelmäng ülemaailmse kliima soojenemise näol ja sellele vältimatult järgneva rahulik-mõtiskleva jääajaga. Mägedest allalibisev jäämassiiv paigutab ülemäärase süsiniku jällegi maapõue ja ajaloo näitelaval võtavad koha sisse järgmise, võib-olla pisut arukama tsilivisatsiooni koidiku esindajad."


Endise "rohelisena" sai kirjutatud ajal, kui "metaanikorstnad" Siberi rannikumere aladel olid juba mulisema hakanud ja igikeltsaalad metaani eraldama ehk meetmed süsihappegaasi kvootide ostmiseks-müümiseks osutunud pisut hilinenuks...
Tänasel hetkel on "võitlus" kliimasoojenemise vastu pigem südametunnistuse rahustamiseks ja ...eks ta mingi hetke pikendab ikkagi uue jääaja saabumist.
Ilusat sooja suve kõigile!

PS. Metaan hakkab eralduma mitte ainult merepinna taseme laskudes nagu jääaja lõppedes, vaid ka vee temperatuuri tõustes pisut, nagu seda praegu on juhtunud.
Vaata ka:

1 comment: