Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Thursday, August 7, 2014

Naine, kes hukutas neli impeeriumi

Hionia Gusseva 
Foto:http://4ort.ucoz.ru/photo/4


Kui Gavrilo Princip'ile on tänaseks püsti aetud ausammas, siis ühest teisest naisest suure ilmasõjaga seoses ei tea laiem üldsus midagi. Aga just tema suskas kinžalli Vene tsaari soosiku Rasputini kõhtu, kui too oma kodukohas rahumeeli postkontori poole jalutas. See juhtus päevake peale seda, kui Princip'ile naeratas õnn ja saatus sihtmärgi otse tema relva ette juhatas.

Hiona nina oli sisse langenud juba siis, kui ta oli 13 aastane, kuid mitte tormilisest suguelust avalikus majas nagu venekeelne vikipeedia väidab. Seda tõendab fakt, et 33 aastaselt kinnimajja sattudes oli ta neitsi. Süüfilise sai ta ilmselt oma vanaemalt, kes teda maarohtudega lapsepõlves ravis.

Nikolai II-le oli kallaletung oma poja ihuarstile ilmselt viimaseks tilgaks karikas..., oli ta ka piisavalt oma naise mõju all. Ilmselt ta aimas, kes maksis kinni rünnaku. Vaevalt oli Kerenski saanud võimule, vabastati Hionia Tomski psühhiaatriahaiglast.

Esimese ilmasõja ajaks olid rahvad jagunenud leerideks, ka sõjamoona oli kogutud eelnevalt piisavalt, oli vaja ainult sädet... Infot määriti laiadele massidel pähe vastavalt valitsejate soovidele.

Ka täna on olukord mõneti sama. Rahvas positsioneerub leeridesse isegi Eestisiseselt. Ainuke oluline vahe - kõik on nagu peo peal ja sotsiaalvõrgustike kaudu leviva info tõttu on paduvale jalad lühikesed.  Aga ilmselgelt ei meeldi kellegile langevad kulla, nisu ja nafta hinnad, mis on reeglina rahuliku ajajärgu tunnusteks...




Vaata ka:
http://et.wikipedia.org/wiki/Grigori_Rasputin
http://www.syzranhistory.ru/put/zhenwina%20pogubivshaja.htm
http://gato.tomica.ru/publications/region/2007shulga1

1 comment:

  1. "See juhtus päevake peale seda, kui Princip'ile naeratas õnn." Uue kalendri järgi oli see ikka 12. juulil, vana kalendri järgi 29. juunil.

    ReplyDelete