Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Thursday, December 30, 2010

Kodanik ei pea tõendama, et elab vaesuses


http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/roheliste-valimislubadus-kehtestame-kodanikupalga.d?id=37519199
bitter, bitterkomm@gmail.com, 30.12.2010 16:35

See on tõsine idee ja mul on heameel,et sellega ei sõitnud letti kesikud ja sotsid, kellest oleks võinud seda enne eeldada.

Noortel inimeste, kellel peres on palju lapsi toita, teeb iga kodanikupalgaga tasustatud inimese sünd sissetulekupoolt tugevamaks ja tugi ei kao sel juhul ära niipea kui laps mõneaastaseks on saanud ja hakkab tõsiselt rahakulu tekitama.

Ka loominguliselt töötavad inimesed võiksid sel puhul tegeleda neid huvitavate asjadega, ennast kelleltki raha küsimisega mitte alandades.

Igasugu multikulti tegelastel, kel laste tegemine küll käpas on,aga kodanikuks saamine mitte, jääksid endale muud uut kodumaad vaatama ega koormaks Eesti sotsiaalsüsteemi.

Noored inimesed maal ei peaks oma pensionäridest vanemaid rahaküsimisega tülitama ja hakkaks hoopis vaatama,kuidas maid mitte võssa kasvada lasta, sest ega väljaspool linnu tööpuudust pole, ikka terav rahapuudus.

Üllatab, et paljalt ressursimaksudega oleks võimalik seda süsteemi elus hoida, eeldasin selleks käibemaksust osa eraldamist ja igasugu muude toetussüsteemide kärpimist või üldse kaotamist. Kui kodanikul on ette nähtud kodanikupalk, mille laiali jaotamisega saab hakkama üks arvuti tohutu hulga riigileival olijate asemel, peaks juba sellest hulk raha vabanema.

Igal juhul tervitan seda mõttealgatust,sakslased ka mõtlesid selles suunas aga kuhugi ei jõudnud seni. Kui rohelised taotleks ka tulumaksu kaotamist, poleks enam vaja mõeldagi, kelle poolt hääletada...

No comments:

Post a Comment