Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Thursday, April 11, 2013

Kas Läänemere objektil peeti tuleriitusi?

The Ocean Explorer team's sonar pictures show that the object is a massive cylinder with a 60 metre diameter and a 400 metre-long tail deep in the Baltic Sea. A similar disk-shaped object was also found about 200 metres away

Huvitav, miks keegi pole tähelapanu pööranud faktile(?), et samasuguse kujuga ese leidub nimetatud objektist 200 meetri kaugusel? Kas siis veel teine allveelaev!?
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech...

Kui looduslike vormide hulka satub midagi sirgjoone või ringi kujulist, muutub asi kohe kahtlaseks. Sest tõenäosus, et juhuslikult midagi sellist looduslike protsesside tulemusena tekib, on null. Võimalus, et 200 meetri kaugusel olev samasugune objekt on fragment mingist ringikujulisest murenenud kivimitükist on kindlasti 99% kui mitte rohkem.

Sellise veidra kujuga objekt äratas ajal kui ta kuival oli (jääaja haripunktis pidi ta olema ca 40 merepinnast kõrgemal) kindlasti kohalikele elanike tähelapanu. Võimalik, et seal tehti kunagi mingeid kultuslikke tuleriitusi, sest liustikele kogunenud kilomeetrite paksuse jää voolamine üle Bosnia lahe võtab ikka päris kaua aega. Jääbarjääri üle kivi voolamise käigus võis see tükkideks mureneda ja ka mööda merepõhja ka edasi lohiseda.

Huvi pakub ikkagi see, kellele polnud sellise objekti valmistamine mingi eriline küsimus. Paratamatult liigub mõte suunas, et kasutusel olnud töövahendid olid samas kategoorias, kui omaaegsed tööriistad Peruus ja Boliivias.
http://bitterikommikogu.blogspot.com/2013...

No comments:

Post a Comment