Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Sunday, January 13, 2013

Õiglane oleks vaene riik ja jõukad inimesed


" Seal on pisut roheliseks läinud jogurtit vahetruumi külmikus. Arvan, et peaksime selle pealt maksusoodustust saama!"

http://majandus.delfi.ee/news/arvamus/janno-reiljan-rikkuse-koondumine-ohustab-demokraatiat.d?id=65517776

bitter

13.01.2013 09:44
"Rikkuse koondumist väheste inimeste kätte peetakse ohtlikuks demokraatiale, sest raha abil omandatakse ja ka ostetakse võimu."

Ohtlik on raha võimu käes, inimese elule ja varale ohtlikke avantüüre ei päästa lahti Edisoni, Gates'i, Jobs'i sarnaste inimeste kätte koondunud rikkus, vaid võltsvagade ja võimuiharate tegelaste kätte sattunud riigivõim. Abiks selle juures on religioon (kristlus, kommunism) ja kõlavad loosungid enamus inimestest õnnelikuks teha.

Varem samal teemal:
bitter, bitterkomm@gmail.com, 24.07.2010 11:21

Tulumaks ei ole sotsiaaldemokraatide leiutis nagu siin kommijad eespool arvavad. Tulumaks on sõjamaks, mis viidi esmakordselt sisse inglaste poolt aastal 1800 võitluseks Napoleoniga ja kaotati peale sõja lõppu aastal 1816. Loomulikult oli sõja korral rikastel peale elu kaotuse korral rohkem kaotada kui vaestel ja nii maksidki nad proportsionaalselt suuremat maksu kui vaesed.
http://www.taxworld.org/History/TaxHistory...

bitter
24.04.2012 23:15
Olulise argumendi investorite silmis annaks maksusüsteemi tegelik ümberpööramine. See on siis omaaegse relikti - tulumaksu kui sõjapidamismaksu kaotamine. Selgituseks.

Tulumaks=sõjamaks tänapäeva mõistes võeti kasutusele 1799 Inglismaal, et maksta kinni kulutused sõjapidamiseks Napoleoni vastu. Maks oli progresseeruv, oli ju rikastel sõja ajal enamgi kaotada kui ainult elu. Pandigi paika, et igaüks, kes teenib aasta üle 60 naela, maksab siis kaks penni naelalt sõjamaksu (0,8333%). Maksu maksimum oli sissetulekutelt üle 200 naela aastas, siis tuli ära anda tervelt kaks shillingit naela kohta.( 10 % sissetulekult). Nii loodeti 1799-ndal aastal kodanikelt kokku kaapida 10 miljonit naela, tegelik saak oli küll ainult 6 miljonit.
1815 saigi Napoleon Waterloo all üle kurgi ja sõjamaks tühistati 1816.

Maksu vastased nõudsid, et kõik delikaatsed andmed maksu korjamise kohta hävitataks ning need põletati avalikult riigikassa kantsleri poolt ...kuid ikkagi igaks juhuks tehti koopiad säilitamiseks maksukohtu keldris.
http://en.wikipedia.org/wiki/Income_tax#cite...

Järgmisena hakati sõjamaksu nõudma USA-s Kodusõja ajal kui president Abraham Lincoln kirjutas alla riigi sissetulekute määrusele.
http://en.wikipedia.org/wiki/Revenue_Act...

Alles 1894 õnnestus demokraatidel Kongressis läbi suruda esimene rahuaegne sissetulekumaks (Wilson-Gorman' Tariff), mis pani keskmiselt iga kümnenda majapidamise maksma 2% oma sissetulekutest riigi kaukasse.
http://en.wikipedia.org/wiki/Wilson-Gorman...

Siit edasi võivad inimesed olla tunnistajaks järjest suuremate riigimaksude korjamisele, mis võimaldas juba ellu viia aina vägevamaid sõjateatri etendusi.

Tugevamat positiivset signaali rahamaailmale kui tulumaksu kaotamine rahu ajaks, pole olemas. Vähemalt seni, kuni konkurents Vanas ja Uues Maailmas selles mõttes puudub. Sestap võib tugevam maksude kärpimine viia riigitulude ennenägematule suurenemisele.

No comments:

Post a Comment