Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Monday, January 28, 2013

Apatheidlikust ühistranspordikorraldusest ja tulumaksust



"Ma ei suuda leida tulumaksutagastuselt leida ühtegi viga. Mida te üritate peita?" 


http://www.epl.ee/news/arvamus/juhtkiri-koige-norgema-piitsutamine.d?id=65588254

bitter

28.01.2013 10:06
"Jutt, et maksukoorma langetamine iseenesest elavdab nii palju majandust, et omavalitsuste tulud kasvavad niikuinii, on pigem eelduslik ja reaalses majandusolukorras kaugeltki mitte kindel."

...jah, mingi tulumaksu protsendi langetamine protsendi võrra annab teostajatele või-olla illusoorse rahulolutunde, ei paiska aga maailma uudistekünnist ületavat sõnumit. Erinevalt näiteks Tallinna apartheidlikust ühistranspordikorraldusest, mis valged mustadest (loe: kes linnale tulumaksu ei maksab ja kes mitte). Milline pettumus kaugelttulnutele, kes seda imet oma nahaga katsuma tulevad aga sõnumi väikeses kirjas kirjutatu lugemata jätavad.

Ootaksin valitsuskoalitsooonilt Edgari omast rammusamat sõnumit, mis tõesti rahamaailma kihama paneb, sotsiaalabi mitte vajavad kodanikud Depardieu kombel elupaigaks rahakotile sõbralikumat kohta otsivad. 

Täpsemalt siis üksikisku tulumaksu kaotamist käega katsutavas tulevikus, arvestades selle marginaalset tähtsus riigi eelarves ja kattes omavalitsuste puudujääva tuluosa hoopis käibemaksutuludest mis majanduse hüppelise elavnemise järel paratamatult ka suureneb.

No comments:

Post a Comment