Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Saturday, December 4, 2010

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/neivelt-euroopas-kaib-viimase-mehe-jooks.d?id=36028787
bitter, bitterkomm@gmail.com, 04.12.2010 11:53

Hr Neivelt tänu oma praktikale ja kogemustele ning majanduslikule sõltumatusel saab rääkida täpselt nii nagu mõtleb.

Kui inimene on mõistnud, et monopolaarse maailma aeg on otsa saanud, valitsused lahendavad likviidsusprobleemid üheksakümne üheksal juhul sajast rahapressidele pöördeid lisades ja päevast-päeva õndsa pensionipõlve lummuses tööd rabanud eurooplased ei nõustu mitte mingi hinna eest vanaduspõlve nautimise perspektiivist loobumast, ei saa teda kuidagi väheinformeerituks nimetada, pigem vastupidi.

Me elame jätkusuutmatus maailmas, mis on armeeritud koolist omandatud teadmisega eile kehtinud käibetõdetest, mis ei ole täna enam paljuski paikapidavad ja homme võib-olla suisa valed.

Ühel ilusal päeva tunnistab ka pankur Neivelt, et kookospalmi all pähkleid lõhki koksiv neeger on elanud tunduvalt jätkusuutlimat elustiili, mis aga iseenesest ei välista, et uudiseid naabersuguharuga ei võiks ta vahetada enam trummipõrina, vaid mobiiltelefoni kaudu.

Loen hr Neivelti kirjapandud ridu edaspidigi, iseäranis huvitab mind, millal pankur aru saab, et pangaintressid ongi sisseprogrammeeritud majanduskriiside mootoriks. Võimalik, et seda tuleb lugeda ridade vahelt.

No comments:

Post a Comment