Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Thursday, February 26, 2015

...puhastage prillid, hr Helme!





bitter 
27.02.2015 09:40

“Pole ühtki märki, miks peaks 21.sajand erinema kõigist varasematest inimajaloo sajanditest, mida alati sisustasid sõjad“

…puhastage prillid, hr Helme! On ikka vahe küll! Valitsuste odavad trikid sõjaõhutamiseks ei lähe enam nii ludinal läbi kui interneti eelsel ajal. Info omamine ei ole enam ainuüksi valitsejate privileeg. 

„…N.Liit ja Ida-Saksamaa lagunesid võimetuse tõttu ohjeldada ja piirata oma kodanike teadmisi“, on kunagi öelnud Francis Fukuyama. 
Riigijuhtide huultelt ei loeta juba mõnda aega lõplikke tõdesid ning ei hüpata sõjahobuse selga neid kärmelt tule ja mõõgaga teistele kuulutama. Snowden, You Tube ja Fire Chat on täna kurblooline reaalsus kõikvõimalikele võimuritele. On nad siis isehakanud või valitud. 

Tänasel päeval on sõdades surmasaanute protsent pöördvõrdelises sõltuvuses info levimise lihtsusega ja kahtlemata teeb see kedagi, kelle heaolu sõltub otseselt reakodaniku valatud verest ja kaotatud varast, vägagi murelikuks. Iga sõjapropagandist on nende hingele kui kosutav kevadvihm kõrvenõgesele.

No comments:

Post a Comment