Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Tuesday, September 2, 2014

...aga mida pisem, seda parem

„Venemaa president armastab rumalaid, armastab oma tervisega hädas olevaid inimesi, armastab alkohoolikuid..."
...ja valdav osa venemaalasi armastab oma presidenti, kes peesitab rahulolevalt ja nurru lüües oma rahva valdava enamuse poolehoiu kiirtes nagu kass päikese all. Saksamaa ajalooga väga hästi kursis olev president teab - seda sai tunda ka üks kõigile teada vuntside kapral, kui juudid Saksamaale majandusembargo kuulutasid. Siis, kui vastuoksa kõikide finantsgeeniuste prognoosidele sai Aadu hakkama tunnustamata jäänud Nobeli preemia väärilise majandusalase imetrikiga.

Ajalugu näiks nagu olevat uuel ringil. Finantsringkonnad arvavad nagu vanal heal ajal, et käsi on hea soojendada, tulle uut materjali lisades, ise ohutust kaugusest lisaväärtuse kuhjumisest tulu saades.
Pr Merkel on aga saanud "nautida" varasemas elus sotsialismi, Putin hilisemas kapitalismi vilju. Ilmselt ei maitsenud nii väga...ja ega Aadugi käsi käinud lõpuks just kõige paremini.

Nii ei soovi üks enam kaevu sülitada, teine vene kodanikega pilgeni täidetud Abhaasiat ja Lõuna-Osseetiat Vene riigi koosseisu arvata. Ilmselt sama juhtuks ka hüpoteetilise Novorossia väljakuulutamise järel. Vähemalt Putini ajal...

Mis aga puutub Sofi Oksaneni...siis, ohtralt kuppudega tunnustatud kindralid peavad sõdu ikka eilsete arusaamade järgi. Olen nõus oma arvamust muutma, kui juhtuks kuulma kirjanikupreili suust mingit mõtestatud teksti vene keeles...


No comments:

Post a Comment