Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Wednesday, September 19, 2012

Kala hakkab mädanema teadagi, mis otsast...


Eks kõik alga suhtumisest ülevalt poolt. Kui ikka riik hakkab jutlustama riigi suurest rollist kodanike heaolu tagamiseks, lähevadki asjad nii ning mitte ainult Eestis. Ettevõtlusinnukus on ka USA-s langenud Obama ajal silmnähtavalt. Milleks ise midagi mõelda, kui riigilt on kellegi arvel midagi saada või nõuda. Solidaarsus hukutab vääramatult, mis sest, et pikaajaliselt. Sest pool sealsest rahvast on omaks võtnud hoiaku, et tulu pole mõtet saada, küll aga tekitada kulu.
http://www.bls.gov/bdm/entrepreneurship...

Riik, kes soovib supernoovat ettevõtluses, peab unustama igasuguse sunniviisilise maksustamise vormid ja asendama selle 100% tuludega ainult ärielu aktiivsuselt, see on käibemaksult. 
Eestis, kus avaliku sektori keskmine palk on isegi suurem kui ettevõtlussektoris, ongi asjalood täpselt nii...nagu nad on. Seltskond, kellelt oma mõtlemisvõimet eriti ei oodatagi, tarbib rahulikult ettevõtlussektori loodut, vähimalgi määral muret tundmata majanduslikes risttuultes loovivate ettevõtjate käekäigu pärast. Kuulu järgi tahetavat avaliku sektori palku veel tõstmagi hakata!

No comments:

Post a Comment