Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Tuesday, June 8, 2010

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/arvamus/article.php?id=31554413http://

bitter, bitterkomm@gmail.com, 09.06.2010 08:52
Telekas ja arvuti on siiski pisut erinevad asjad. Kui ühe kaudu saabus veel paarkümmend aasta tagasi ainult paranoiline ja riigikeskne ajupesu, siis teise riistapuu kaudu on võimalik saabunud infot koheselt kontrollida, võrrelda ja isegi paikapidamatuse korral korrigeerida.(Wikipedia) Viimane eeldab aga asjatundlikust ja nö raamatuinimesel polnud see omal ajal põhimõtteliselt ka võimalik, ammugi ei saa sel puhul pädevat toimetajat eelmiste põlvkondade inimestest lollimaks pidada.

Inimest ei hoia lõa otsas mitte niipalju ühiskond vaid riik oma parasjagu ringluses hoitavate käibetõdedega.

Rousseau aegse maailma riikide arv oli kahekohaline ja võimalus käibetõdede vahelt enesele sobivat leida nirumast nirum ja artikli autorgi võinuks eriarvamuste korral valitsevate tõdedega peaski ilma jääda.

Veel selle sajandi lõpuks on riikide arv neljakohaline, valikuvõimaluste arv praktiliselt lõpmatu ja riigile leitakse sobiv koht muude puht praktiliselt vajalike asjade nagu toatuhvlid ja koerakuut vahel.

Teadmiste tuupimine lõpeb hetkel, kui saadaks aru, et majanduslikult edukamad saavad olema inimesed, kes infot väga valivalt ja kõiges kahtlevalt enesele sisestavad ja nö ühiskonnas parajagu valitsevatele käibetõdedele kõrge kaarega peale lasevad.

No comments:

Post a Comment