Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Thursday, April 1, 2010

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/eesti-voib-kasvuhoonegaasidelt-teenida-miljard-krooni.d?id=30162607

bitter, bitterkomm@gmail.com, 01.04.2010 16:51
bitter, 02.12.2003 13:46
04 mail 2001 ilmus DELFIs artikkel "Eesti saaks saastelimiidi müügist 7 miljardit aastas".
Täna ilmunud artiklis on lause "Kuid ikkagi tõotab Euroopa süsihappegaasi heitmelubade turg tuua Eestisse miljoneid kroone."
Millest äkki selline tuhandete kordne vahe ainuüksi poolteise aastaga?!?
Minu kommentaar tollest ajast. 04.05.2001 14:53
7 miljardi eest saab osta päris kenakese hulga süsihappegaasi mitte produtseerivaid tuuleelektrijaamu. Ja nii iga aasta 7 miljardi eest. 20 aasta pärast on esimesed tuuleelektrijaamad amortiseerunud. Kuid selle eest on 20x7 miljardi eest mittesaastavaid energiaallikaid. 140 miljardi eest saab ca miljon eestlast igaühe kohta 140000 kr eest aternatiivenergiaseadmeid, mis ei saasta ja nõuavad minimaalselt hoolt.Iga vähegi tuulisema ilmaga upuksime energia sisse ja selle saaks naabritele maha müüa. Päikesepaisteliste tuulevaiksete ilmadega vehiksid naabrid meile elektrit teha, mida me keskmise hinna eest sisse ostaksime. Põlevkivi elektrijaamad saaks aga igaveseks sulgeda ja ülejäänud süsihappegaasilimiidi rahade eest saaks iga eestlane veel iga aasta ühe puhkusereisigi teha. Valik on Teie — hr Kranich!

Mis on siis ikkagi vahepeal juhtunud? Kuhu on keskkonnaministeerium poetanud need potensiaalsed miljardid. Jääb vägisi mulje, et rahad on transformeerunud imelisi teid pidi põlekivipõletamisahjude renoveerimiseks, mille eest kevadel üllatab hr Okk kodanikke ja ettevõtteid järsult tõusnud elektrihinnaga.
Hr Reiljan - kuhu jäid miljardid? Miks ei kasuta Eesti ära ainust edumaad muu maailma ees, mida sotsialism meile pärandas!

No comments:

Post a Comment