Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Thursday, December 21, 2017

Politseiriik=liiklussurmad.



Pildiotsingu traffic police cartoon tulemus

bitter, bitterkomm@gmail.com, 21.12.2010 07:54
Surmasaanute arv aga aegadega võrreldes, kus teed kubisesid põõsastes varjunud liiklusmiilitsatest ja agaratest rahahimulistest "ühiskondlikest", on surmasaanute arv kordades vähenenud, sest autojuhid pole enam sedavõrd stressis ja saavad keskenduda tähelepanu rohkem liikluse jälgimisele.


Tänaseks on sellest mõtteavaldusest möödas veel seitse aastat...
Igapäevaselt Eestimaa teedel sõites võin öelda, et nii vähe teedel korrarikkujaid jahtivaid seadusesilmi kui see aasta, pole varem eales olnud. Tuleb juba Inglismaa tunne peale, kus politseiautot näeb ainult siis kui tõesti probleem on. Veel kümmekond aastat tagasi Londonist Tallinna maabudes oli tunne tänavapilti nähes nagu oleks politseiriiki saabunud...

Ainus radariga tee ääres oleva politseipatrulli tabasin kusagil Kesk-Eestis Piibe maanteel mingi kalluri 70 km/h taga ilmselt asula alal liikudes, sest kohe peale seda tuli ka kohe asula lõppu märkiv tahvel. Teest mitukümmend meetri eemal olev seadusesilm ajas dramaatiliselt minu suunas, radar käes, käed laiali kuid sini-punaste tulede vilkudes mind taga ajama ei asunud. Meenutan seda juhtumit muigega suunurgas ja soovin täna tollele minule tundmatuks jäänud ametimehele jõulurahu ja õnne isiklikus elus.

No comments:

Post a Comment