Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Saturday, October 29, 2016

Mulle meeldib eestlaste ...ebausklikkus.


Pildiotsingu religion cartoons tulemus

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/leedu-avaldas-kasiraamatu-kuidas-venemaa-invasiooni-korral-kaituda?id=76086257


bitter 29.10.2016 14:40

Telekas käib varjatud sõjapropaganda ja... sellest ka rääkimine. . („Uhutud mõistus” IndrekTreufeldt) Võim ei sõltu enam relvadest. Massimõtlemiseta pole võimul võimu. Praegune netiajastu ei ole valitsejatele mokkamööda. Igaüks leiab soovi korral oma tõe.
Ka kommunism oli omal ajal usu küsimus. Selle aja religioon. Inimene ütleb massis lahti oma minast ...ja muutub manipuleeritavaks.

Mulle meeldib eestlaste ...ebausklikkus. Usukauge inimese peakuju ei erine religioosse ilmavaatega inimese omast. Aga inimese sisse ei näe, nii ütlevad ühe laulu sõnad. Õigel ajal pehmitatud inimese mõttemaailm võib olla uskumatult laberik nii ühele kui teisele poole. Et võim saaks edukalt võimul olla, ei piisa netiajastul ainult propagandast. Ainult ehe brutaalne sõda koondab reaalse võimu väheste kätte.
Seega et jääda-olla-saada võimule, on vaja esiteks luua „laberiku” erikujuga mõttemaailmad ja leida võimalus nende omanikel seda üksteisele tule ja mõõgaga „tutvustada”. Nii nagu lihtkodanik ei oska isast vihmaussi emasest eristada, ei mõista eestlane vahet teha sunniitliku ja šiiitliku habemekandja vahel. Neil enesel aga pole vahetegemine probleem, nii nagu ka üksteise kiirkorras ...ühe ja sama jumala juurde saatmine.
„Üksikisikute juures esineb hullumeelsust harva, kuid rühmade, parteide ja ajastute puhul on see tavaline.”
Friedrich Nietzsche.

No comments:

Post a Comment