Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Monday, September 12, 2016

..kolmelistel on rohkem aega...


Pildiotsingu education cartoons free tulemus

"Ma ei öelnud, et sinu vanemad valetasid sind siia kooli tuues, kuid sinu nime ei ole ju Susan, eks!"


http://epl.delfi.ee/news/arvamus/kolmemehed-jouavad-tihti-elus-kaugemale?id=75588389


bitter 12.09.2016 10:44

...kolmelistel on olnud rohkem aega...
Lugupidamine loo autorile, kellel on julgust olnud peavoolu arvamusega vastasseisu minna ja midagi sellist avalikustada. Mäletan kui põhikooli tunnistusi jagades klassijuhataja mu klassivennale lõputunnistust üle andes kommenteeris:" Sinust, Peeter, ei saa kedagi, kuna Sinul on eesti keele grammatika kolm miinus...".
Aga Peetrist sai reaalses elus meie klassi esimene miljonär, ilmselt ka kooli...Klassi priimus aga töötab kuulu järgi samal ametikohal, kuhu teda peale ülikooli määrati, ilmselt pensionini.
Benjamin Franklin, Alfred Nobel, Thomas Alva Edison…, me kõik teame neid nimesid. Aga kõik eliitkoolidesse püüdlejad vaevalt teavad, et neil ei tule ka kolme peale kokku formaalset nelja klassi kooliharidust. Milles oligi arvamusloo mõte...


bitter 
12.09.2016 18:10

to mnjah 
Peapõhjus, miks ta koduõppele pidi jääma, oli kuulmispuue
Peapõhjus oli siiski korralik kõrvakiil rongijuhilt, kus ta Port Huron- Detroit liini postivagunis keemialaborit pidas, milles järsu pidurduse tagajärjel purunenud klaaspudelis vee all olnud valge fosfor tulekahju tekitas. Ta oli siis juba 12 aastat vana ja andis välja kohalikku ajalehte mille uudised ise seal samas rongis kirjutas, valmis trükkis ja reisijatele müüs, samal ajal ka juurviljamüügiga äri tehes. 

Allpool oleva viite järgi jäi ta küll kurdiks raudtee töötaja poolt kõrvust tõstmise pärast...kuid igal juhul mitte eelkoolieas.

No comments:

Post a Comment