Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Sunday, October 19, 2014

"Uus julgeolekuolukord"...!?!

" Uut julgeolekuolukorda silmas pidades, peaks ajateenistus Eestis olema sooneutraalne nagu Norras 1. jaanuarist 2015." Marianne Mikko

"Tänase maailma peamine julgeolekuoht tuleneb hoopis infosõjast ja maakaardile mittetõmmatavast "rindejoonest" ja muudest tehnoloogilistest probleemidest. Ma ei kujuta ette, et nendega toimetulekuks olulisest integratsiooniprotsessist oleks võimalik statistiliselt enam kui pool rahvastikust lihtsalt kõrvale jätta," lisas Sepp.
Kohustuslik ajateenistus koos selle läbi püstitavate ülesannetega on äraproovitult üks paremaid integreerijaid ja lahendusi..."



...... issand, sa näed ja ei mürista! On see kollektiivne lolliksminek, haridusest (mitte haritusest!) tekkinud ajupehmenemine või sooneutraalse idiotismi esimesed, halvasti varjatud võrsed?
Või lihtsalt võimu lihtlabane ülesõitmine oma rahvast.

See, et Norra parlament võtab vastu naisi puudutava seaduse, millele on samal ajal vastu 52% sama riigi naistest, kipub just seda tunnistama.

Mind kui kodanikku ajab lihtsalt oksele see mõõdutundetu militaristlik hüsteeria, mida minu silmad ja kõrvad tunnistama peavad. Uut julgeolekuolukorda silmas pidades, kus riikidevahelistes sõdades langenuid on vähem kui eales varem, ootaks loogiliselt risti vastupidist. Tulumaksust kui riikide omaaegsest sõjamaksust loobumist ja Šveitsi sarnast julgeolekupoliitikat.

1 comment: