Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Saturday, January 25, 2014

Neivelt tõmbas Rail Baltic'ule vee peale?

http://fishki.net/1239449-mertvaja-doroga-prizrak-tragicheskaja-istorija-stroitelstva.html



http://arileht.delfi.ee/news/uudised/indrek-neivelt-rail-balticust-soit-rongiga-berliini-on-kulukas-ja-aeglane.d?id=67676957

bitter

25.01.2014 12:38
Äärmiselt loogiline, põhjendatud jutt hr Neivelti poolt. Loodan siiralt, et see oli nupule vajutuseks, mis kogu projekti põhimõtteliselt allavett laseb.
Üks asi on ehitada, teine kogu krempel hinges hoida. Kusjuures pole kahtlust, et ennast ära ei tasu see ealestki ja ainuke mõistlik lõpplahendus oleks kogu see jama vanarauda viimiseks kokku korjata.
Eelpool oli kellelgi andmeid, et projekti elluviimine viiks kasutamisest välja 12000 hektarit põllumaad. Sinna lisanduksid veel metsaalad, mis jääksid kasutusest välja, kuna keegi ei luba sul traktoriga minna üle rööbaste oma metsa puid tooma. Mida arvaksid nende maade müüjate lapsed oma esivanematest, kes sellisel moel kestliku vara ajaliku vastu vahetasid?

Lahendus. Projekti promojad otsigu endale alternatiivsed pensionisambad. Raha suunata teedele märksa paindlikuma autotranspordi arendamiseks, kus hakkavad ilma tegema elektri jõul töötav veerem, 24/7 järjest liikuda  võivad sõidukid, mille autojuht võib enamuse osa tööst lasta ära teha GPS signaalidele toetuval arvutikiibil. Maanteed saab ehitada ka nii, et peale neil liikumise saab need panna tööle ka päikesepatareidena, energiasalvestina ja energia ülekandjana.

No comments:

Post a Comment