Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Monday, June 10, 2013

Assange, Snowden, Litvinenko....



Riik pole risk nr 1 mitte ainult meie tervisele, elule ja varale, vaid selgub, et ka sellele, mis me mõtleme ja veelgi enam, julgeme avalikult välja öelda. Ja tegu pole mitte Põhja-Koreaga, kus kõigepealt on riik, siis on tükk maad tühja maad ja siis tuleb miski selline tähtsusetu tegelane nagu kodanik.

29-a USA kodanik Edward Snowden  palus ise oma identiteedi avaldada, nagu teatasid sensatsioonilise nuhkimise paljastanud  The Guardian ja The Washington Post. Kui ta PRISM tegevuse paljastas, tuli tal maapakku minna, sest riikidel on oma "seaduslik" ettekujutus sõnavabadusest ja kodaniku õigusest oma privaatsusele.

Wikileaks looja Julian Assange, kes varjab end Londonis Ecuadori saatkonnas, mainis. " Pole vähimatki kahtlust, et hr Snowden'i vastu suunatakse väga tõsised ja agressiivsed meetmed".
http://news.sky.com/story/1101445/prism-whistleblower-sought-better-world

Kongresmen Peter King hoiatas riike pakkumast Edwardile varjupaika, teavitab oma lugejaid vene uudisteportaal  http://www.aif.ru/politics/news/387171

lmselt kuluvad küll selle riigi polooniumivarud  oma endiste ja ülearu suud paotanud kodanike toidulaua rikastamiseks ja varjupaika siit eriti ei otsita.  Küll aga on kuuldavasti hr Snowden'iga kohtumist ette näha  Islandi siseministril.


Samal teemal:http://bitterikommikogu.blogspot.com/2012/09/kaks-ja-kolm-netti-on-parem-kui-uks.html

No comments:

Post a Comment