Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Saturday, July 30, 2011

Breivik pani relvaseaduse võnkuma

bitter, 30.07.2011 12:09

Üks eluterve artikkel valitseva emotsionaalse mula peale. Igal juhul loodan ma rohkem selle 100000 illegaalse relva peale kui kellegil tuleb pähe idee meid uuesti vabastama tulla kui kusagil hoidlas olevate relvade peale, mis reaalse konflikti puhul koheselt hulgi koos meeskonnaga hävitatakse.

Isegi kui ei hävitata, on alati võimalus, et oma peaga mõtlemisest loobunud sõdurid lubavad vaenlase rahumeeli sisse marssida nagu seda juba kord juhtus.

Küsitleja jutu järgi ei tohiks Šveitsis ühtegi meessoost padujoodikut olla kuna relva kodus hoidmine on seal kohustuslik. Ainult täiskarsklastest riiki ette ei kujuta, küll aga pole kuulnud massilisest relvastatud röövidest ja muust relvaga seotud kuritegevusest selles riigis.

Kasvõi paar isikliku relva kandjat saarel olnud noorte hulgas oleks oma naha pärast vägagi mureliku Breiviku tõsiselt ära ehmatanud, samaväärsete relvade ilmumisel viskas see peletis püssi kohe kaugele põõsasse...

Relvade vabade kodanike kätte mitte sattumist püüab vältida riik, mille legitiimsus on suure küsimärgi all. Arvan, et Põhja-Koreas on relvaseaduse rakendamine rahva õnnelikuks olemiseks saavutanud maksimumi võimalikust.

No comments:

Post a Comment