Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Sunday, February 6, 2011

bitter, bitterkomm@gmail.com, 07.02.2011 00:44

Olen seda meelt, et maksma peab ikkagi see, kes kulutab. Puhta vee ära solkimine järeltulijate nina eest vaevalt kellegi heakskiitu pälvib.

Ilmselgelt lõhnab elektri tulevik kasvavate hindade suunas, vähemalt esialgu. Samal ajal näiteks päikesepatareide hinnad langevad kiiremas tempos kui tõuseb elektri hind. Ega ka muud tehnoloogiad paigal tammu. Niipea kui osutub igast soojusallikast juba suurema kasuteguriga ja odavamalt elektrit genereerida kui seda sõjaaegsed partisanide elektrit tootvad katlad metsas, saab nendega varustada iga pliidi ja kamina.
http://www.greenoptimistic.com/2008/12/22/netxtreme-eteg-thermoelectric/

Arusaam, et elektrit toodetakse paaris kohas ja jagatakse siis traati mööda laiali, muutub lähikümnenditel kardinaalselt. Ehk kordub sisuliselt sama, mis toimus arvutiasjanduses. Ei mingeid kalleid hästi turvatud masinarvutusjaamu, vaid tohutu hulk odavaid ja võimalikult tarbija ligi asuvaid personaalseid seadmeid.

Ka suurtest serveritest eralduvat soojust püütakse juba täna kuidagi otstarbekalt kütteks ära kasutada, seda enam loomulik on võtta kohapeal tarvitamisele energiaseadmete tööst üle jääv soojus.

Kodanikupalk koos igasugu muude toetuste ärajätmisega töötab eeskätt vähemkindlustatudkodanike huvides ja muudab tarbetuks suure hulga jagajate ülalpidamiskulud, ehk sellega saaks sisuliselt hakkama üks arvuti.

Tööhõive kõigile jääbki sotsialistide märjaks unistuseks, tehnoloogia areng ja automatiseerimine teeb omad korrektiivid. Kodanikupalga üle tunneksid headmeelt õppivad noored,lastega pered maal,hingelt kunstnikud ja muidu oma huvidele elavad inimesed ehk mitte ainult hulkurid ja joodikud, nagu arvatakse.
Ka igasugused muulaste kodanikuks pööramise programmid saaks päevapealt tarbetuse tõttu lõpetada.

No comments:

Post a Comment