Vajadus vältida valet on kaasasündinud rike. Katre Ligi.

Wednesday, July 21, 2010

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=32225493

bitter, bitterkomm@gmail.com, 21.07.2010 17:04
Mõtisklemiseks võiks igaüks lugeda läbi seaduseelnõu enese.
http://www.valitsus.ee/failid/taastuvenergia_ettepanek.pdf

Kui nõunikud on hr Partsile sellist nõu andnud, et Stokholmi bussid sõidavad biodiisliga, siis on nad oma teadmistega ministrit eksitanud, nimetatud busside diiselmootorid sõidava 95% ulatuses etanooliga. Kompressiooni on tõstetud ja sissepritse hetke muudetud.

Kui Tallinnas biodiislit veel müüdi, siis alla null kraadi ei tahtnud see autot edasi liigutada ja tuli kuhtuv mootor tavadiisliga välja aidata. Müüja jutu järgi pidi biodiisel miinus 15 kraadini töötama,mis osutus ilmselgeks bluffiks.

Nõunikud on nentinud, et viimastel aastatel on biokütuste kasutamine vähenenud. Seda kindlasti, sest pole bensukast E85 juba jupp aega osta saanud, kuna selle müük lõpetati lihtlabaselt ära.

Nõunikud on nõu andnud piiritust valmistada toiduainetest, selle lihttehnoloogia võiks siiski jätta talunike hobiks ja mitte kottida neid naeruväärsete plommide ja trellidega maksuameti rõõmukś ja omanike pahameeleks.
Piiritust on Eesti oludes märksa arukam toota tselluloosist, pealegi on tehnoloogiad avalikud.
http://www.greencarcongress.com/2009/06/pnnl-hmf-20090609.html

Seaduseelnõu kõige koomilisem osa on, et päikesepatareide abil toodetud energia on täielikult välistatud ja elektrienergia müüjatel tarbijatele pole mingit kohustust paigaldada tarbijatele kahte pidi töötavaid arvesteid, mis võimaldaks kasutada elektrivõrku grid-tied inverterite abil akupargina.

No comments:

Post a Comment